Начало Бокс Джойс с изумително високи показатели в двубоя с Паркър (СТАТИСТИКА)

Джойс с изумително високи показатели в двубоя с Паркър (СТАТИСТИКА)

Джойс с изумително високи показатели в двубоя с Паркър (СТАТИСТИКА)
0

Джо Джойс премина през най-голямото предизвикателство в кариерата си с типичния си безмилостен и неуморен маниер. В статистиката на мача се вижда, че той е засилил работата си с почти 30 опита за удар след 5-и рунд нататък, а точните попадения за него са се вдигнали двойно.

Всъщност активността на Джойс е изключително висока и за боец от топ 10 е една от най-високите в последните няколко години. Всъщност 844-те опита за Булдозера биха се приели за много високи за всички боксьори, от всички ери.

За справка – Джойс е опитал четири пъти повече удари от Фюри и Уайлдър в третия мач от трилогията им, когато двамата опитаха да се ударят около 280 пъти. В сравнение със срещата между Анди Руиз и Луис Ортис, той е хвърлил два пъти повече от Руиз и три пъти повече от Ортис.

Опитите и точните попадения на Паркър се запазват почти непроменени през целия двубой, освен в 9-а и 10-а част, когато е бил точен само 9 и 3 пъти. Новозеландецът е успял да надхитри Джойс само в два рунда – 2-ри и 3-и, които са и единствените части, в които той е вкарал над 20 удара.

Така крайната статистика за двубоя показва, че Джойс е отбелязал 308 удара от 844 опита, а Паркър съответно 147 от 566.

Булдозера обаче има смазващо предимство при левите прави, където е вкарал 106 срещу само 23. Това естествено показва, че Паркър е залагал главно на значимите попадения с 124 срещу 202 за противника му.

Всъщност след 5-и рунд Джойс е работил почти двойно на средното ниво за тежката категория. Повечето бойци при най-тежките успяват да вкарат 14.5 удара от 44.3, докато нивото на Джойс между 5-ия и 11-ия рунд е било 40/94. Ако той беше запазил подобна активността си само за още два рунда, съвсем спокойно щеше да се нареди при рекордьорите в лицето на Крис Ареола и Адам Ковнацки, които държат рекорда за най-много хвърлени и отбелязани попадения – съответно 369 от 1047 за Ковнацки и 298 от 1255 за Ареола.

Вместо заключение е съвсем логично да си зададем въпроса – има ли кой да спре Джойс с нивото му на издръжливост и гранитената му брадичка?