Начало Бокс Джон Фюри скочи в защита на Тайсън: И Мохамед Али стори същото през 1976 г.

Джон Фюри скочи в защита на Тайсън: И Мохамед Али стори същото през 1976 г.

Джон Фюри скочи в защита на Тайсън: И Мохамед Али стори същото през 1976 г.
0

Тайсън Фюри и Франсис Нгану са най-дискутираните бойци в света през изминалата седмица, като повечето хора критикуват световният шампион в тежка категория на WBC. Баща му обаче за пореден път се обяви в подкрепа на решението да приеме мач срещу бившия №1 на UFC и дори го сравни с един от знаменитите двубои на Мохамед Али в миналото.

Мохамед Али стори същото, когато беше шампион. Какво лошо има в това? Не може да си уреди мач, няма задължителен претендент. Какво му остава друго? Да си седне на задника, за да угоди на масите? Не мисля, че би го направил. Затова се нарича професионален бокс. Дава дума за пари и бизнес. Това е. Пожелавам му успех. Няма какво повече да кажа“, сподели „Големия Джон“ пред Express Sport.

Въпросната среща на Али е от 1976 г., когато прави демонстративен мач в Токио срещу кечиста Антонио Иноки. По онова време двамата са сред най-големите звезди в бойните спортове, но, докато единият наистина пребива хора за пари, другият прави спектакъл.

Джон Фюри подчертава още фактът, че Саудитска Арабия предлага много повече от всички останали, за да организира срещата между „Циганския крал“ и „Хищника“. Стана ясно дори, че Нгану ще прибере 8-цифрена сума от участието си.