Начало Бокс Джошуа избра Робърт Гарсия за нов треньор

Джошуа избра Робърт Гарсия за нов треньор

Джошуа избра Робърт Гарсия за нов треньор
0

Антъни Джошуа най-накрая избра нов треньор. Това ще е Робърт Гарсия. Той е бивш световен шампион в категория супер перо, а в треньорската си кариера е обучавал 14 световни шампиони, между които Маркос Майдана, Хорхе Линарес и неговият брат Майки Гарсия. Той е известен със стратегическите планове, които изготвя за всеки мач. Избран е за треньор на годината през 2011г. от списание Ring.

Щом научи новината, Еди Хърн, мениджърът на великобританеца, прогнозира нокаут за клиента му преди края на 6-ти рунд.

След загубата си от Александър Усик Джошуа прекрати професионалните си отношения с Робърт Макракън, треньорът, който го изведе до златен медал на Олимпийските игри през 2012г. Мнозина бяха изненадани, когато видяха как Ей Джей се опитва да надиграе Усик в неговата игра. Украинецът обаче се оказа прекалено голяма хапка за техничните умения на Джошуа и отне всичките му пояси след доминация в почти всички рундове.

След мача великобританецът беше разкритикуван, задето не е използвал повече голямата си преднина в ръст и тегло. Той обясни в интервю, че всичко това е било идея на треньорите му и той е следвал техните указания. И тогава започна търсенето на нов треньор. Джошуа обиколи залите на едни от най-известните треньори в света, за да избере кой да води подготовката му за неговата трета атака на обединените титли. Изборът му вече е ясен. а също така и вероятната тактика за мача.

Робърт Гарсия обича неговите боксьори да притисикат непрекъснато своите опоненти и да не им дават никакво свободно пространство, а в клинчовете да работят непрекъснато. Той построява плановете си след внимателно анализиране на съперниците. Най-ясно можем да проследим идеите му, когато наблюдаваме двата мача между неговия възпитаник Маркос Майдана и Флойд Мейуедър. Ако Ей Джей, с неговите размери и сила, се впусне в подобна игра и не позволи на Усик да изгради удобното за него темпо, може би няма да видим повторение на първата среща.

Гарсия управлява своя собствена зала в Калифорния, но за тази среща ще отиде в Лондон, където ще тренира Джошуа.

Вчера Boec.bg писа за последните данни относно реванша между Ей Джей и Усик.