Начало Бокс Джошуа: Победа над Усик ще ме направи легенда
0

Джошуа: Победа над Усик ще ме направи легенда

Джошуа: Победа над Усик ще ме направи легенда
0

В интервюта често може да чуете как Антъни Джошуа говори за смиреност и за липса на високомерие. Британецът, който е бивш двукратен световен шампион в тежка категория, не парадира и не прави тежки изказвания. Или поне рядко му се случва.

В интервю за ESPN обаче той даде едно такова, в което заговори за легендарен статут. По думите му, победа над Олександър Усик ще го изкачи до най-големите имена в историята на тежка категория. Ако успее да си върне световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO, това ще бъде трето качване на трона за Ей Джей.

Имам усещането, че когато победя Усик, ще получа уважението, което заслужавам. И ще се радвам на това, че съм истинска боксова легенда. Според мен хората забравят и слагат настрана фактът, че се бих за световна титла в едва 16-ия си мач. Това ще бъде 12-ият ми пореден двубой за пояс“, коментира Джошуа.

Той допълва, че иска да покаже на всичките си критици, че не са прави, говорейки за уменията му. „Насочил съм вниманието си в тази посока. Ще им покажа, че говорят глупости. Лесно е да те хвалят, когато си на върха. Но когато не си, веднага започват да те обиждат. А аз не съм се променил“, каза още британецът.

Той ще има възможност да обори твърденията на 20 август. В Саудитска Арабия Ей Джей се изправя в реванш срещу Усик в търсене на ново величие.