Начало Джудо Без медал за България от втория ден на европейското по джудо за кадети

Без медал за България от втория ден на европейското по джудо за кадети

Без медал за България от втория ден на европейското по джудо за кадети
0

Националният отбор на България по джудо за кадети ще остане без медал и от втория ден на европейското първенство по джудо за тази възраст. В днешния ден седем наши джудоки стъпиха на татамито в Пореч, Хърватия, но за съжаление, не можаха да се преборят с тежката конкуренция от цяла Европа за място в медалите.

При момчетата в категория до 66 килограма днес имахме двама представители. Виктор Скерлев записа победа и загуба, а другият ни представител в дивизията, Преслав Петров, стигна до репешаш отново с победа и загуба. За съжаление, в последната си схватка за деня той отстъпи пред национал на южната ни съседка Гърция.

В по-високата дивизия настоящият републикански шампион за тази възраст Самуил Ананиев отстъпи във втория кръг на турнира от поляка Матеуш Грендис.

И четирите ни представителки при дамите днес, Деница Георгиева, Снежана Граматикова, Анна Стоева и Радина Сербезова, загубиха откриващите си срещи. В последния ден от турнира в Пореч ще видим най-тежките ни национали за тази възраст – (81 кг) Емил Вълчев и (+90 кг) Денис Рушидов.

Срещите можете да наблюдавате на живо тук.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".