Начало Джудо Пето място за Кристиан Генов на европейското по джудо за кадети

Пето място за Кристиан Генов на европейското по джудо за кадети

Пето място за Кристиан Генов на европейското по джудо за кадети
0

Талантливият български джудист Кристиан Генов достигна до петото място в категория до 60 килограма на европейското първенство по джудо за кадети, което се провежда в момента в град Пореч, Хърватия.

Състезателят на клуб „Топалов“ трябваше да премери сили с шестима различни опоненти, за да стигне до делната петица на турнира. Той записа четири победи над представители на Словакия, Франция, Турция и Люксембург. За съжаление, в двубой за третото място отстъпи пред състезател на Украйна. И четирите победи на Генов дойдоха след Ипон от негова страна.

В първия ден от шампионата на Стария континент за кадети имахме и една участничка при дамите. В категория до 48 килограма Илиана Маринова загуби от италианката София Мацола в първата част.

Схватките на татамито в Пореч ще продължат и днес. В категория до 73 килограма настоящият републикански шампион Самуил Ананиев ще влезе в битка за златния медал. Неговият съотботник от „Шун Джудо“, Виктор Скерлев, ще защитава цветовете ни в по-ниската категория до 66 килограма, а в същата категория ще бъде и Преслав Петров.

При момичетата ще имаме с един представител повече – Деница Георгиева, Снежана Граматикова, Анна Стоева и Радина Сербезова.

Срещите можете да наблюдавате на живо тук.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".