Начало Бокс Джошуа: Уволних екипа си, защото ме лъжеха
0

Джошуа: Уволних екипа си, защото ме лъжеха

Джошуа: Уволних екипа си, защото ме лъжеха
0

Антъни Джошуа е уволнил целия си екип, включително и треньорът, който го издигна до олимпийския и световния връх – Роб Маккракън, защото е усетил, че е лъган и истината за представянето му е оставала в сянка. Това призна самият той в навечерието на реванша с Олександър Усик.

Ей Джей споделя, че никой не му е казал, по време на първия двубой с украинеца, че е губел по точки и трябва да промени поведението си. Британецът е останал разочарован от това пасивно поведение, като смята, че ако е имало по-адекватна намеса от ъгъла му, е щял да търси нокаут. Вместо това, той е бил в заблуда, че всъщност е печелил срещата през септември…

Mark Robinson/Matchroom Boxing

Никой не ми каза „Имаш нужда да го подгониш, да го повалиш“ и си мислех, че печеля мача. Треньорът трябва да има тази решителна намеса и да казва истината на боксьора си, а не да го лъже или да премълчава“, категоричен е Джошуа.

Той изкара под наставленията на Маккракън близо 15 години. Сега обаче шеф на треньорския му екип е Робърт Гарсия, като в него бе включен и Анхел Фернандес.

Ъгълът на един боксьор е като питстоп за Формула 1. Има 55 секунди, за да може боксьорът да се успокои, да диша, да получи инструкции. При мен имаше една паника, всеки говореше, а това не носи нищо позитивно“, констатира още Ей Джей.

Той разкри и какво са му говорили по време на двубоя с Усик в Лондон. „Казваха ми нещо от сорта на – двоен ляв прав, десен и лява кука. Никой не каза „хвърли се срещу този ши*аняк, защото падаш“. Не винаги това помага, но понякога е наложително, а в случая това бе точно така. Те ме излъгаха, като не ми казаха как върви срещата“, убеден е бившият шампион.

Любопитно е, че Джошуа е бил в страхотна заблуда, мислейки че се представя като Мохамед Али и печели. „Знаех, че срещата е близка. Но се кълна, че в онзи момент, смятах че печеля. Мислех си, че изглеждам като Мохамед Али и доминирам. Нямах усещането, че падам, а и никой не ми каза, че това е така. Затова и продължих да удрям от дистанция. Гледайки мача сега, той спечели с три рунда, може би последните“, каза още Ей Джей.

Джошуа твърди, че се е чувствал като Мохамед Али в мача с Усик, twitter.com