Начало Бокс Джоузеф Паркър иска мач с Джо Джойс
0

Джоузеф Паркър иска мач с Джо Джойс

Джоузеф Паркър иска мач с Джо Джойс
0

Бившият световен шампион на WBO Джоузеф Паркър поиска да се изправи срещу британеца Джо Джойс. Според него, това би му позволило отново да погледне към мач за световната титла на организацията.

В момента новозеландецът е трети в ранглистата, докато олимпийският сребърен медалист от Рио 2016 е официален претендент за пояса, притежание на Антъни Джошуа. Мениджърът на Паркър – Дейвид Хигинс се опитва много внимателно да претегли ситуацията, проправяйки път на своя боксьор отново към световния връх.

В момента времената са добри за боксьор като Джоузеф и третата му позиция в ранглистата. Той трябва да остане активен и да търси мачове. С удоволствие би се изправил срещу Джойс. Това би бил много хубав двубой за нас”, сподели Хигинс. Паркър постигна успех над Дерек Чисора през май, като двете страни коментират и евентуален реванш.

От страна на Джойс също изглежда има интерес за мач с Паркър. Мениджърът му Сам Джоунс заяви: „Никой не иска да се бие с Джо, но за съжаление на всички, той е №1 и трябва да минат през него. Мач с Паркър ще бъде наистина страхотен. Ако той го иска, ще приемем с огромно удоволствие. Това важи за Анди Руис-мл. и Луис Ортис”.