Начало Бокс Джоузеф Паркър отказва да се бие с приятеля си Тайсън Фюри

Джоузеф Паркър отказва да се бие с приятеля си Тайсън Фюри

Джоузеф Паркър отказва да се бие с приятеля си Тайсън Фюри
0

В света на професионалния спорт място за сантименталности и приятелства няма, но не така явно мисли бившият световен шампион Джоузеф Паркър.

Новозеландецът е поставен на трето място в ранглистата на WBC в тежка категория, но 30-годишният боксьор не възнамерява да се пробва срещу шампиона Тайсън Фюри, дори да получи таква възможност.

Причината? Двамата са близки приятели, тренират заедно от години и това очевидно струва повече за Паркър, отколкото шанс за завръщане на върха.

„С Тайсън имам чудесно приятелство. Аз съм като негов по-малък брат, цялото му семейство се грижи за мен. Преместих се в Моркам и често пъти отсядам в неговата къща и тренирам с него в залата му.

„Никога няма да се бия с него, ще го оставя да се бие с останалите и да продължава да върши своята работа. Аз ще трябва да намеря друга пътека към световните титли“, заяви Паркър.

Джоузеф е в серия от 6 поредни победи и няма да е никак изненадващо скоро да стане претендент за якой от 4-те светови пояса. За последно той се справи с Дерек Чисора, ндавивайки го за втори пореден път.

Паркър има победа над Хюи Фюри от 2017-та, когато все още бе шампион на WBO.