Начало Бокс Еди Хърн: Ако Чисора падне от Пулев, трябва да се пенсионира
0

Еди Хърн: Ако Чисора падне от Пулев, трябва да се пенсионира

Еди Хърн: Ако Чисора падне от Пулев, трябва да се пенсионира
0

Ако Дерек Чисора загуби от Кубрат Пулев, може би за него ще е най-добре да сложи край на кариерата си и да се пенсионира“. Това мнение изрази мениджъра Еди Хърн, по-малко от две седмици преди битката на двамата в „О2 Арена“ в Лондон. Британецът е в серия от три поредни поражения – веднъж от Олександър Усик и на два пъти от Джоузеф Паркър. Кобрата от своя страна се завърна към победите, след като взе мача с Джери Форест в САЩ в 10 рунда.

Дерек се нуждае от тази победа. Той просто не може да продължи да губи, макар и това да е в мачове от най-високо ниво. И ако го направи отново, то ще е време да приключи. Това обаче важи и за Пулев, поне според мен“, анализира ситуацията Еди Хърн.

Той обаче е оптимист, че Чисора ще се върне към победите, а причината за това е начинът, по който тренира. „В отбора го виждат. Ако той се готвеше лошо и не беше на ниво в спарингите, това би ни притеснило. Но в случая не е така. Той прави отлични спаринги, здрав и силен е. Не е най-бързата версия на себе си, но желанието за битка е там, така че няма защо да не вярваме в победата му“, констатира Хърн.

Той разкри и че е имал разговори с Ковнацки, но в последния момент сделката е пропаднала. „Дерек публикува подписан договор, а това доведе до подводни камъни и всичко пропадна. Не мислех, че Пулев ще се съгласи, за такъв кратък период, но той го направи. Това е страхотно, защото Чисора – Пулев е по-голям мач от Чисора – Ковнацки“, каза още мениджърът.