Начало Бокс Еди Хърн с готовност да мести битки в Саудитска Арабия

Еди Хърн с готовност да мести битки в Саудитска Арабия

Еди Хърн с готовност да мести битки в Саудитска Арабия
0

Британският промоутър Еди Хърн сподели, че обмисля възможността да премести някои от отменените галавечери на „Matchroom boxing“ от Великобритания и САЩ в Саудитска Арабия.

Снимка: БТА

Това, разбира се, е продиктувано от сегашната ситуация с коронавирус пандемията в световен мащаб, която отложи всички големи спортни първенства, лиги и състезания.

Притесненията на Хърн са, че когато ситуацията започне да се нормализира, ще има прекалено много събития, които ще трябва да се проведат в кратък период от време и това ще натовари сериозно програмата.

Промоутърът има добри спомени именно от арабската държава, където в края на миналата година се състоя дългоочаквания реванш между Антъни Джошуа и Анди Руис.

Снимка: БТА

„Трябваше да имаме шоу в Саудитска Арабия, което бе панирано за началото на юли, но сега това едва ли ще се случи“, заяви Хърн, визирайки най-вероятно завръщането на Мани Пакиао.

„Навсякъде ще бъде различно. Няма как всички световни лидери да се съберат и просто един ден да разрешат подновяването на спортните мероприятия. Някои спортове ще се подновят на по-късен етап, други по-рано, а Саудитска Арабия може да бъде една от държавите, които се върнат към нормално функциониране по-рано.

„Без значение типа и важността на битката, ние трябва да им намерим подходящи локации. Предпочитаме всичко да се проведе така, както сме планирали, но вероятността това да се случи е много малка“, допълни Хърн.