Начало Бокс Филипините намериха новия Пакиао
0

Филипините намериха новия Пакиао

Филипините намериха новия Пакиао
0

Марк Магсайо се превърна в новия герой за феновете на бокса във Филипините. 26-годишният боец сложи край на царуването на Гари Ръсел с титлата на WBC в категория перо. Той постигна 24-ата си поредна победа, нанасяйки първо поражение на американеца от юни 2014-а насам. Така Филипините отново имат голям шампион след оттеглянето на легендата Мани Пакиао в края на миналата година.

Историческото събитие се случи на галавечерта в Атлантик Сити. Ръката на Магсайо бе вдигната след 2:0 съдийски гласа 115-113, 115-113 и 114-114. По този начин той детронира 33-годишния си опонент, за когото това бе общо втора загуба в кариерата му в 33 мача.

Сблъсъкът премина изключително равностойно, като двамата си поделиха надмощието. В началото шампионът бе този, който доминираше и изглежда имаше предимство. С течение на времето обаче си пролича, че за Ръсел това е първи мач от две години насам. Освен това, след срещата американецът обяви, че е имал контузия и след 6-ия рунд се е боксирал само с една ръка.

Сбъднах мечтата си. От малко дете мечтаех да стигна дотук и ето, че най-накрая успях. Тази победа е за семейството ми и за Филипинския народ“, каза след края на двубоя Магсайо.

От своя страна Ръсел не се съгласи с решението на съдиите. „Спечелих 10 от 12 рунда. Това е истината. Правех каквото си искам на ринга. Удрях когато преценя, дърпах се когато реша. Правех това с една ръка. Дори и контузен, той не успя да ме нарани по никакъв начин. Не знам как съдиите видяха този мач да е в негова полза“, категоричен бе американецът, който сдаде пояса след 5 успешни защити.