Начало Бокс Франк Мир: Ще бъде мръснишки бокс, аз правя това от години

Франк Мир: Ще бъде мръснишки бокс, аз правя това от години

Франк Мир: Ще бъде мръснишки бокс, аз правя това от години
0

Съперникът на Кубат Пулев – Франк Мир, благодари за възможността да участва по новия правилник на триад. Американецът е убеден, че макар и с много лимитирани техники той дава предимство на ММА боеца пред боксьора.

Ето какво заяви на официалната пресконференция за събитието на 27 ноември:

„Галавечерите на Triller ще направят революция, която ще се хареса на феновете. Добавят нови вълнуващи елементи в спорта“, започна Мир.

„Рундовете по две минути – ако можех да променя нещо в ММА, то щеше да е това. Така можем да се бием и 20 рунда. Ще има много повече чисто игрово време. Да поддържаш едно темпо за пет минути, това е убийство. Все едно си изтичал две мили наведнъж. Не е толкова забавно, колкото да гледаш бегачите на 400 метра, не е толкова атрактивно.“

„Самият елемент на истинска битка – да кажем някой ме напада по пътя ми за колата. Няма да се бием пет минути. Ще бъде кратко с много насилие. Това ще видим в картата с триад и съм благодарен да опитам“, сподели Мир.

„Инициативата е супер. Ако погледнем статистически, ще съм с лимитиран арсенал. Не са позволени колена, ритници, тейкдауни, събмишъни, някои от най-добрите ми оръжия. Хубаво е, че позволяват да се удряме в клинча и да се борим. Това е мръснишки бокс и много хора не го умеят. Аз го правя от години. Затова според мен ММА боецът е с леко предимство. Иначе за мача мисля, че е 50-50“, добави Франк Мир.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.