Начало Бокс Кубрат Пулев тренира с ММА състезатели за мача си с Франк Мир

Кубрат Пулев тренира с ММА състезатели за мача си с Франк Мир

Кубрат Пулев тренира с ММА състезатели за мача си с Франк Мир
0

Най-добрият български боксьор сред професионалистите – Кубрат Пулев, участва в първата официална пресконференция преди мачът му с Франк Мир.

„Кобрата“ ще се изправи срещу бившия UFC шампион в тежка категория на 27-ми ноември в Тексас, САЩ, в мач по специални хибридни правила от бокса и смесените бойни изкуства. Двубоят ще бъде с продължителност 9 рунда и ще се проведе в специален триъгълен ринг, а името на спорта е „Трайад Комбат“.

Двамата бойци ще имат ръкавици на ръцете си, но те ще бъдат от 8 унции – повече от обикновенните ММА ръкавици и по-малко от боксовите. Правилата не позволяват граплинг, борба, ритници, колена или лакти.

40-годишният Пулев, който е двукратен бивш претендент за световната титла в тежката дивизия, отново не изневери на стила си и не бе особено словохотлив във виртуалната пресконференция.

„Чувствам се страхотно. Това е изцяло нов спорт и се надявам, че ще бъде интересно на феновете“, сподели българинът в компанията на своя мениджър Ивайло Гоцев.

„Това е ново предизвикателство за мен. Клинчовете са ми добре познати от бокса, това че са позволени, ми допада. Имам двама-трима ММА бойци, с които се готвя. Правя спаринги с тях, защото техните удари са по-различни. Не са като класическия бокс“, обяви „Кобрата“.

„Ще е по-трудно за мен, но ще бъда подготвен за Франк“, добави Пулев.