Начало Бокс Франк Уорън: Ще настояваме за сблъсък Дюбоа – Брайън

Франк Уорън: Ще настояваме за сблъсък Дюбоа – Брайън

Франк Уорън: Ще настояваме за сблъсък Дюбоа – Брайън
0

Франк Уорън е на мнение, че Даниъл Дюбоа трябва да се изправи на ринга срещу Тревър Брайън, а срещата да бъде за „редовната“ титла на WBA в тежка категория, която е притежание на непобедения американец.

„Онова, което ще кажа, е, че не работихме усилено, за да уредим тази възможност той да спечели титла за декорация. Тази победа осигури шанс на Даниъл да се нареди на опашката за битка за световната титла на WBA, която в момента е притежание на Тревър Брайън, който се бие под егидата на Дон Кинг в Щатите“, сподели Уорън, цитиран от „BoxingScene“.

Припомняме, че Даниъл Дюбоа се завърна на ринга по възможно най-добрия начин. 23-годишният боксьор победи румънеца Богдан Дину в главното събитие на гала, която се състоя в събота вечер в Телфорд, Англия. Освен успеха „Динамита“ се окичи с „временната“ титла на WBA в тежка категория.

Даниъл Дюбоа има баланс от 16 победи и само 1 загуба на професионалния ринг. Той е спечелил цели 14 срещи преди финалния гонг. Преди сблъсъка с Дину, Дюбоа загуби от сънародника си Джо Джойс с нокаут в 10-я рунд на гала, провела се в Уестминстър, Великобритания на 28 ноември 2020 година. Двубоят беше за вакантната титла на EBU и поясите на Британската общност и Британския контролен боксов съвет в тежка категория, като „Динамита“ беше сочен от мнозина за фаворит. Сблъсъкът приключи след като младият английски талант клекна в десетия рунд при поредния джеб, който получи в лявото око от Джойс и реферът беше принуден да прекрати двубоя.

Това би било идеален тест и стъпка напред за Даниъл в кариерата му и ние ще настояваме WBA да нареди такава битка. Ако това стане, както би трябвало, това би означавало, че можем да продължим да се движим заедно с Даниъл и с новия му треньор Шейн Макгигън и мениджъра му Мартин Бауърс към значими битки“, завърши промоутърът.

Тревър Брайън спечели „редовната“ световна титла на WBA в тежка категория, побеждавайки Бърмейн Стивърн в последната си среща на ринга. Американецът е на 31 години и има общ баланс от 21 успеха (15 с нокаут) и нито една загуба в професионалната си кариера. 193-сантиметровият боксьор се намира на 27 място в авторитетната ранглиста на сайта boxrec.com при най-тежките, а Дюбоа е номер 25.