Начало Бокс Фюри: Мисията да помагам на хората е по-голяма от бокса

Фюри: Мисията да помагам на хората е по-голяма от бокса

Фюри: Мисията да помагам на хората е по-голяма от бокса
0

Тайсън Фюри сподели защо се е завърнал на ринга и кога ще се бие с Антъни Джошуа. „Краля на циганите“ беше гост на радио talkSPORT. Той даде и прогноза за чакания реванш между Ей Джей и Анди Руис-младши на 7 декември в Саудитска Арабия:

„Джошуа ще победи Руис, нямам съмнение в това.“

Снимка: БТА

„Имам три мача до края на контракта си, като бия Дионтей Уайлдър ще се срещна с победителя от Руис – Джошуа. Това ще се случи във втория или третия мач от оставащия ми договор. Феновете искат да се бия с Джошуа, това е ясно. На 100% ще има британски сблъсък за световната титла между мен и него в бъдещето“, призна Фюри.

Бившият първенец се завърна на ринга след много тежък период. Отдал се на пороците и борещ се с жестока депресия – теглото на Фюри достигна 170 килограма, а самият той се беше превърнал в карикатура.

„В училище никой не те учи какво е депресия. Докато не преживях най-тежките си периоди, през 2016 и 2017 година, не знаех как да постъпя“, не се притесни да отвори отново темата за проблемите Тайсън Фюри.

„Училището на живота ми даде най ценните съвети! През 2012 за пръв път се появиха мислите за самоубийство – скачане от мост или пред влак… По това време бях шампион на Великобритания, кариерата ми се развиваше добре. Но на моменти дори не исках да съм на тази планета.“

Британецът ще разкрие още от болката си в нова книга, с която цели да даде ценни съвети на депресирани и страдащи хора.

„Това е по-голямо от бокса – затова се върнах на ринга. Исках да покажа на хората, че можеш отново да си шампион след мисли за самоубийство.“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.