Начало Бокс Георги Петков: Мир не отговаря на боксовата класа на Кубрат Пулев

Георги Петков: Мир не отговаря на боксовата класа на Кубрат Пулев

Георги Петков: Мир не отговаря на боксовата класа на Кубрат Пулев
0

Популярният журналист, специализирал се в областта на бойните спортове – Георги Петков, очаква приключване преди края на редовното време на Кубрат Пулев – Франк Мир.

Коментаторът на галавечерите UFC за България и създател на подкаст „Неформално с Георги Петков“, анализира играта на американеца и от какво трябва да се притеснява Кобрата за читателите на Boec.BG.

„Кубрат Пулев прие поредното си интересно предизвикателство в професионалната кариера, може би, дори най-интересното. Избра да се бие с Франк Мир, според мен за добро беше сменен съперникът, защото Мир не отговаря на боксовата класа на Кубрат Пулев. Най-вече, защото е много далече от най-добрата си възможна форма“, започна Петков.

„Тук няма да има възможност да спечели с кимура или някоя друга любима техника. Ще трябва да разчита на ударите с ръце. Има известни предимства за него, че играта в клинча е по-свободна от тази в бокса, но като цяло винаги боксьорите ще са с голямо преимущество в триъгълника. За мен, това е боксова среща с елементи на разсъждение. Малки детайли променят обичайните правила, не са позволени почти всички силни техники, чрез които Мир стана безспорен шампион в UFC.“

„Той е един от най-добрите на земя в историята на тежка категория, успя да приключи Ногейра. Всеки може да се поразрови в статистиката и да забележи, че има само две победи с нокаут. Общо са пет, но две са „по боксьорски начин“, като не включват колена, лакти и ритници. Така от всички 32 срещи реално е спечелил само 2 с нокаутираща боксьорска техника“, правилно отбелязва Георги Петков.

„Кубрат трябва да е внимателен за лявата ръка на Франк Мир. Колкото и времето му вече да е приключило в бойните спортове, винаги е бил опасен с ляво кроше и овърхенд. Това е единственото нещо, от което може да се притеснява Пулев. Много по-неподвижен е американецът в момента. Скоростта също ще е предимство на Кубрат. Очаквам Кобрата да приключи срещата преди регламентираното време, ще се радвам, ако това се случи.“

„Не смятам, че Пулев ще бъде затруднен. Убеден съм, че професионалната му боксова кариера не е приключила. Това е интересно предизвикателство, но има още какво да даде на бокса. Достатъчно е да кажем, че следващия път, когато имаме българин да спори за титлата в тежка категория ще е след 1500 години. Франк Мир е легенда, но в ММА – прогнозата ми е победа за Пулев“, добавя спортният журналист.

Нямаше как да не го попитаме и за най-актуалните бойци в света на UFC.

„Хамзат Чимаев разнася из клетката съперниците си сякаш са 30 килограма по-леки от него. По време на битките си разговаря с Дейна Уайт и му обяснява, че вече е готов за титли и иска най-сериозните съперници. Има много спекулации срещу кого ще се бие сега, но действително вдигна много високо летвата и от организацията трябва сериозно да помислят срещу кого да го изправят.“

„Ислам Махачев е друго от интересните имена в момента, макар и да изглежда като измама да имаш Хабиб Нурмагомедов в ъгъла си (смее се). Той е част от изключително конкурентната и динамична лека категория, в която Майкъл Чандлър и Джъстин Гейджи напоследък привлякоха още повече вниманието към нея. Чандлър обаче последно време осъзна, че UFC не е „Белатор“. Той може да е голям шампион и в UFC, но ще трябва да понатрупа опит. Феновете му са прави, че беше напът да се справи с Чарлс Оливейра и допусна обрат. Факт е, че битките му са претенденти за „сблъсък на годината“. Трябва му търпение“, отбеляза още Петков.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.