Начало Бокс Готвят завръщане на Сондърс през тази година

Готвят завръщане на Сондърс през тази година

Готвят завръщане на Сондърс през тази година
0

Били Джо Сондърс може да се завърне в професионалния бокс много скоро. Новината съобщи промоутъра Еди Хърн.

Агентът на „Matchroom“ разкри, че е водил дискусии с ръководството на бившия световен шампион в две дивизии Били Джо Сондърс по отношение на завръщането му.

Припомняме, че последният двубой на Сондърс се състоя на 8 май 2021 година когато той допусна първо поражение в своята кариера – загуба от легендата Саул Алварес в сблъсък за световните титли на WBC, WBA Super и WBO в супер средна категория.

Британецът беше принуден да „развее бялото знаме“ след края на осмия рунд. Причината е, че получи фрактура на орбиталната кост.

Говореше се за възможно пенсиониране от страна на Сондърс – но той не го обяви, а запази мълчание по този въпрос.

Еди Хърн би искал да види Сондърс в реванш с Джон Райдър, който наскоро спечели с решение срещу Даниел Джейкъбс. След това английският промоутър би опитал да организира реванш на английския боксьор срещу Крис Юбанк-младши.

„Бих искал да видя Били Джо отново на ринга. Говорим с него за възможни двубои през септември/октомври. Той трябва да се върне във фитнеса и да свали теглото, защото е известен с това, че се забавлява между лагерите. Но той е много добър боксьор“, каза Хърн пред „Talk Sport“, цитиран от „Boxing Scene“.

Сондърс има баланс от 30 победи (14 с нокаут) и само 1 поражение на професионалната боксова сцена (от Канело Алварес)!

„Докато той счупи очната си орбита срещу Канело Алварес, той водеше страхотен бой. Той е противоречив, талантлив и, разбира се, се боят Били Джо Сондърс срещу Крис Юбанк-младши – не вярвам, че ще видите това тази година така или иначе. Но бих искал да видя Джон Райдър да се бие с Били Джо Сондърс. Имаха страхотна битка преди няколко години. Джон получи страхотна инерция след битката с Даниел Джейкъбс и се надяваме, че можем да върнем Били Джо обратно на ринга“, допълни Хърн.