Начало Борба Гейбъл Стивсън се дипломира и е готов за WWE (СНИМКА)

Гейбъл Стивсън се дипломира и е готов за WWE (СНИМКА)

Гейбъл Стивсън се дипломира и е готов за WWE (СНИМКА)
0

Олимпийският шампион по борба при най-тежките (до 125 кг) в свободния стил – Гейбъл Стивсън официано се дипломира. Борецът се похвали в социалните мрежи с новината за завършването. В рамките на обучението си Стивън подобри няколко колежански рекорда!

Тази година той спечели трета поредна колежанска титла на „BIG Ten Tournament“, което друг не е постигал до момента. Той получи и втория си трофей „Дан Ходж“. Борецът спечели статуетката и през тази година като това е своеобразен рекорд (само Стивсън в цялата история има 2 трофея!).

„Университет на Минесота, Kлас 2022. Тези 4 години минаха бързо, но аз се придържах към сценария и завърших работата напълно! Не бих могъл да го направя без страхотния екип около мен, които да ме тласкат към нови висоти всеки ден.., Минесота е мой Дом и ще бъде завинаги! Сега, към следващия…“, написа Стивсън в профила си в Instagram.

Гейбъл Стивсън изненада всички специалисти и хора в света на борбата, завоювайки титлата при най-тежките (до 125 кг) в свободния стил в Токио.

21-годишният американец победи, по пътя си към първото място две от най-големите звезди в тази категория – Гено Петриашвили (трикратен световен и двукратен европейски шампион), както и Таха Акгюл (олимпийски, двукратен световен и деветкратен европейски първенец).

След тези успехи, Стивсън получи предложение да премине към развлекателния спорт кеч. Той прие и подписа договор със Световната федерация по кеч на Винс Макмеън, с което обяви, че се оттегля от борбата!

Наското Гейбъл дори дебютира в новото си амплоа като беше приет много добре от феновете на този спорт.

Роденият през 21-и век борец се качи на ринга и влезе в конфронтация с друг борец, който се състезава за компанията на Винс МакмеънЧад Гейбъл.

След преракания, двамата влезнаха във физическа саморазправа като Стивсън хвърли преден суплес Гейбъл, с което демонстрира само малка част от качествата, които притежава и с които стана олимпийски шампион в един от най-трудните спортове и то на едва 21 години!

Гейбъл Стивсън се превръща в едва втория олимпийски шампион по борба, който подписва и дебютира в WWE. Първи е небеизвестният Кърт Енгъл (златен медалист от Игрите в Атлатна през 1996 година в кат. до 100 кг в свободния стил).

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".