Начало Бокс Григор Саруханян подава жалба след мача за титлата на WBF и иска реванш

Григор Саруханян подава жалба след мача за титлата на WBF и иска реванш

Григор Саруханян подава жалба след мача за титлата на WBF и иска реванш
0

Григор Саруханян поиска реванш от Шефат Исуфи след поражението от германеца на галавечер в Мюнхен. Двамата се изправиха в шампионския мач за пояса на Световната боксова федерация (WBF) в лека тежка категория.

Съдиите дадоха победата за местния боксьор с единодушно решение – 117:111, 117:111, 116:112.

Това беше първи 12-рундов мач за Саруханян и първа среща за титла при професионалистите.

„Понеделник ще пуснем жалба. Всички видяха как не получих сериозни удари, за да вземе с подобна преднина мачът. Играх много добре. Хванах дистанция. Всяка секунда от рундовете искаше да се сбием, за да ме нокаутира. За съжаление не можах да го засрещна или да го нокаутирам. Никаква умора не изпитах“, коментира след срещата българският боксьор с арменски корени.

Още във втория рунд случаен удар с главите отвори голяма аркада на лицето на Саруханян. Тя беше точно до друга рана, която се получи 10 дни преди срещата, а конците от нея още не бяха паднали.

„Кътменът е много добър. Немците бяха казали, че ако се отвори, веднага спираме срещата. Отвърнахме: няма проблем – разказа още Саруханян. – Притеснявах се да не спрат срещата. Той не можеше да ме удари. Надиграх го.“

Българската подкрепа за Саруханян в Германия

Много немски фенове са се снимали с Григор Саруханян и са му казали, че според тях срещата е равна.

„Мачът беше или равен, или мой – добави Саруханян. – Може и в Германия да направим реванш. Ще търсим нашето. Не ме е бил. Те са очаквали до 3-4 рунд да ме нокаутират. След двубоя всички се снимаха с мен. Не можеха да повярват, че 12 рунда не му позволих да ме удря. Прецаках му играта. След подобен мач съм още по-мотивиран.“

Саруханян благодари специално на всички негови приятели и фенове, които пътуваха до Германия да го подкрепят.