Начало Бокс Уайт: Разплаках Фюри на спаринг
0

Уайт: Разплаках Фюри на спаринг

Уайт: Разплаках Фюри на спаринг
0

Броени дни остават до дългоочакваната битка между Тайсън Фюри и Дилиън Уайт. Световният шампион на WBC ще защитава титлата си в тежка категория на 23 април на стадион „Уембли“, където се очаква да се съберат близо 100 хиляди зрители. Милиони пък ще са тези, които ще наблюдават зрелището пред телевизионните екрани.

И на фона на наближаващия сблъсък, съвсем нормално зачести и размяната на „откровения“ между двамата доскорошни приятели. В периода 2012-2013, когато те правеха първи стъпки към сериозна професионална кариера, Фюри и Уайт често тренират заедно и провеждат спаринги.

Именно тогава, по думите на „Крадеца на трупове“, Тайсън е изпадал в психически срив и е бил разплакван от него.Той се подготвяше за мач с Дейвид Хей и треньорът му искаше да ме притиска и да ме мори, както би направил и в официалния двубой. Аз обаче го контрирах, не спирах да го удрям и да го свалям. Пратих го два пъти на пода и той започна да хленчи и да плаче“, разкрива своята версия Уайт.

Снимка: БТА

Шампионът обаче не е съгласен с нея. „Правил съм спаринги с Дилиън много, много пъти. И всеки пък той бе безпомощен и трябваше да спираме тренировката, за да викаме братовчед ми Хюи вместо мен. По онова време той бе само на 18, но и той го тероризираше. Едва ли някой вярва на глупостите му, че ме е свалил 25 пъти на пода“, изригна Фюри.

„Краля на циганите“ все пак отчита, че дори това да се е случило, е било просто спаринг. „Да приемем, че е вярно, знаем отлично, че спарингът не е мач. Колко пъти се е случвало да не си настроен за спаринг и да не ти се получат нещата, а след това в реална обстановка да си като Шугър Рей Ленърд? Но все пак нека уточня – не ме е пращал на пода. Никой не ме е повалял, никога на спаринг“.