Начало Бокс Кличко: Рано или късно Джошуа ще обедини всички пояси

Кличко: Рано или късно Джошуа ще обедини всички пояси

Кличко: Рано или късно Джошуа ще обедини всички пояси
0

Бившият световен шампион в тежка категория – Владимир Кличко, сподели мнението си за това кой ще е първият абсолютен световен шампион при тежките от времето на Ленъкс Люис.

В момента три от титлите са около кръста на Антъни Джошуа (WBA, IBF и WBO), а поясът на WBC принадлежи на Тайсън Фюри. Двамата британци вече имат противници за лятото, но при успешен развой на нещата за тях, то няма да има никакви пречки двамата да се срещнат в един от най-историческите мачове.

По ирония на съдбата, „д-р Стоманен чук“ загуби последните си две срещи то славната си кариера именно от Тайсън Фюри през 2015 г. и от Антъни Джошуа през 2017 г.

Снимка: БГНЕС

Украинецът сподели, че човекът, който в даден момент ще държи всичките световни титли, се казва Антъни Джошуа.

Снимка: БГНЕС

„Различните стилове правят бокса интересен“, заяви Кличко.

„Джошуа е атлет от най-висока класа, много добър боксьор, Олимпийски шампион. Но най-важното е, че е страхотен човек. Точно такъв трябва да е имиджа на световния шампион в тежка категория.

„За мен е гордост да го нарека мой проятел. Мисля и се надявам, че в най-скоро време той ще обедини дивизията.Но дотогава ще има други трудности, които ще трябва да преодолее“, добави бившият хегемон при тежките.