Начало Бокс Кобрата: Ако се наложи ще съм сред първите да браня България
0

Кобрата: Ако се наложи ще съм сред първите да браня България

Кобрата: Ако се наложи ще съм сред първите да браня България
0

Най-успешният български професионален боксьор в историята – Кубрат Пулев даде своята оценка за случващото се в Украйна и руската инвазия. Кобрата заяви, че ако се наложи, той ще се яви сред първите доброволци, за да брани България при евентуален конфликт.

Имаме армия, която не е кой знае какво. Горе-долу я бива. Ако се наложи, аз с най-голямо удоволствие и чест ще съм от първите, които ще се включат. Няма да чакам да ме призовават, ще отида доброволно. Както в момента братята Кличко, Олександър Усик и още много други спортисти го правят без страх и притеснение“, каза пред bTV Пулев.

Той определи военните действия като недопустими и провал на дипломацията и политиката. Кобрата посочи политиците като единствените виновници за случващото се в Украйна.

Не е допустимо толкова хубав народ като украинците да стават бежанци в 21-ви век. Може утре и ние, както си седим, да сме бежанци. И с торбите и багажите да напускаме. Това е в разрез с всякакъв човешки разум“, коментира Пулев.

Относно позицията на братя Кличко, които са на фронта, той заяви: „Хората трябва да седнат и да говорят. Трябва да има разбирателство и мир. Не бих съветвал братя Кличко да воюват, защото войната е най-лошото нещо след природните бедствия. Нека търсят дипломация. Всичко останало налива масло в огъня“.

Кобрата също така призова хората да погледнат и двете страни на монетата. „Не може г-н Зеленски от зеления фотьойл да призовава целия свят да се включва и да допринася с военни действия. Това е тотално грешно. В никакъв случай не подкрепям действията на Путин, но малко или много вината не е само от едната страна. Ако аз съм държавен глава или премиер, няма как да допусна да се случи нещо подобно“, каза още Кубрат.

В момента Кобрата и брат му Тервел са в Калифорния, където започват подготовка за галавечерта на 14 май. Кубрат ще боксира срещу Андрей Федосов, а брат му с бившия световен шампион Сергей Ковальов.