Начало Други Прогноза за залог в Betway на мача Оливейра – Гейджи

Прогноза за залог в Betway на мача Оливейра – Гейджи

Прогноза за залог в Betway на мача Оливейра – Гейджи
0

Главното събитие на UFC 274 обещава зрелищен екшън. Чарлз Оливейра ще се изправи срещу Джъстин Гейджи. Мачът ще се изиграе на 7-ми май (8-ми сутринта българско време), а локацията все още не е ясна. Въпреки това, ранните коефициенти за мача в сайта на новия букмейкър Бетуей вече са налични, а каква е прогнозата на експертите, ще поговори в следващите редове

Оливейра влиза в двубоя след впечатляваща защита на титлата си в UFC 269, където накара Дъстин Порие да се предаде в третия рунд. Това бе 10-тата му поредна победа. Серията включва успехи над бойци от ранга на Майкъл Чандлър, Тони Фъргюсън и Кевин Лий.

Гейджи също постигна голям успех в последния си мач – победа над Чандлър на UFC 268. Това ще бъде вторият му опит да се добере за титлата, след като бе победен от Хабиб Нурмагомедов чрез предаване през 2020-та година.

Какво ни показват коефициентите на Betway България?

Оливейра е лек фаворит в сайта на най-новия букмейкър, разполагащ с лиценз да поддържа хазартни услуги на българска територия. Коефициентът за негова защита на титлата е 1.61. Победа за Гейджи се търгува при 2.30. Въпреки, че до мача остава повече от месец, букито ни дава шанс да заложим на десетки различни пазари за този двубой.

Кой ще спечели?

Оливейра срещу Гейджи е един от най-трудните мачове, за които сме писали прогноза. Не би било подходящо да кажем, че това ще е сблъсък между борец (граплер) срещу боксьор (страйкър), тъй като двамата умеят доста повече. Вярно е, че Оливейра е много опасен на земя и често кара противниците да се предават, докато Гейджи е динамичен боксьор, чието кроше може да разклати всеки боец. Само че, боят няма да се реши само по тези параметри.

Ударите на Оливейра също не са никак лоши и стават все по-добри с времето. Той успя да развие техниката си, като хем държи опонента под напрежение, но и винаги е готов да опита събаряне. Докато го прави обаче, може да нанася брутални крошета с достатъчно сила да наранят съперника. Три от последните му 9 отказвания на противника дойдоха именно след подобни удари. Останалите 6 предавания на съперниците също бяха стартирани след серия от стабилни удари.

А какво да кажем за Гейджи. Той просто знае как да вкара грубата сила в действие и го прави с унищожително темпо. Точно това му помогна да надвие противника в 5 от 6-те му UFC победи. Дори и при трите му загуби, противникът трябваше да понесе няколко тежки крошета.

Betway мисли, че наложеното темпо ще бъде от решаващо значение за изхода на мача. И двамата ще опитат да натискат съперника. Най-печелившия подход за Гейджи би бил да вкара в игра стабилните си кикове и да се опита да извади от ритъм Оливейра, надявайки се да се отвори повече пространство за удар в главата. Оливейра ще опита да натика противника в ъгъла. Целта е да събори Гейджи и да използва най-сините си оръжия – хватките за предаване. Гейджи обаче също е силен борец и може да стигне до позиция за предаване, ако вземе превес в битката.

Както вече споменахме, ударите на Оливейра доста се подобриха през кариерата му в UFC. И все пак, той лесно може да бъде наранен в боя от стойка. Чандлър и Порие успяха да му нанесат няколко доста тежки удара в главата. Това, което ги спря да капитализират моментите си на превес, бе опитът на Оливейра в бразилското жиу жицу, който му помагаше да спечели по-добра позиция. Очакваме, че Гейджи ще опита да заложи на подобна стратегия, като в същото време се пази от грешки, които да го пратят на земята в по-неизгодна позиция.

Феновете могат да очакват много динамичен и силов двубой, в който едва ли ще се изиграят всичките 25 минути. Очакваме, че Гейджи ще съумее да нанесе няколко много тежки удара, но няма да успее да се защити от опитите на Оливейра да го свали на земята. Там шампионът ще го накара да се предаде.

Betway прогнозира, че Чарлс Оливейра да спечели чрез предаване. Може да се възползвате от пазара „Чарлс Оливейра да победи с нокаут, технически нокаут, дисквалификация или предаване“, където коефициентът се вдига до 1.91.