Начало ММА Дейна Уайт получил смъртна заплаха от собственик на заведение
0

Дейна Уайт получил смъртна заплаха от собственик на заведение

Дейна Уайт получил смъртна заплаха от собственик на заведение
0

Президентът на най-елитната ММА верига в света UFC, Дейна Уайт, разказа шокираща история за пререкания с нелегални „стриймъри“ на събитията на компанията му. Уайт сподели в подкаста на Логан Пол, че е имало смъртна заплаха към него от мъж, който е загубил бизнеса си след нелегално „стриймване“ на pay-per-view събития на UFC.

„Хващали сме много хора и сме ги съдили. Имаше хора, които са плакали по телефона и са ме умолявали да не ги съдя. Има такива, които стриймват битките в баровете си. Веднъж гостувах в Мемфис за снимки за предаването „Lookin’ for a fight“. Оказа се, че извън снимачната зала има човек, който ме заплашва, че ще ме гръмне, тъй като е загубил заведението си заради стрийминг. Ако бях излязал навън, щяха да ме убият“, разказва босът на UFC.

От 2012-а насам UFC търси всички нелегални стриймъри на техни събития. През 2014-а те успяват да осъдят дигитален пират за 12 000 щатски долара.

„Тези деца (дигиталните пирати) са много напред в играта. Трябва да си настойчив и да ги гониш докрай. Не става само със съобщение по телевизора“, казва Уайт.

В началото на 2022-а стана ясно, че цената на PPV събитията на UFC нараства.Това може да доведе до повече нелегални стриймове на битките.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".