Начало ММА Дейна Уайт твърди, че не е замесен в поскъпването на UFC предаванията
0

Дейна Уайт твърди, че не е замесен в поскъпването на UFC предаванията

Дейна Уайт твърди, че не е замесен в поскъпването на UFC предаванията
0

Президентът на най-елитната ММА организация в света Дейна Уайт твърди, че не е щастлив от покачването в цената на „pay-per-view“ предаванията на UFC, но този процес не зависи от него. Малко по-рано този месец стана ясно, че за да гледаш гала вечерите на UFC в чужбина, ще трябва вече да плащаш по $74.99, а не по $69.99, както до края на 2021-а.

Босът на веригата за смесени бойни изкуства е категоричен, че платформата за излъчване на спортни събития ESPN решава за цената на галавечерите, а не той, или някой друг в компанията. Някои бойци и много фенове се „бунтуваха“ в социалните мрежи за поскъпването. Ето как Уайт коментира пред mmajunkie.com.

„Ние нямаме дума за това. Даваме „pay-per-view“ правата на ESPN, така че, това е тяхно решение. Знаете какво мисля. Не ми харесва, когато се повишат цените, но не е мое решение, а тяхно“, категоричен е Уайт.

UFC организира около 13 „pay-per-view“ събития на година. Това означава, че американският фен трябва да приготви около 975 долара за годината, за да се наслаждава на битките.

Галата UFC 270:Нгану срещу Гане ще бъде първото събитие с повишена цена. На същата галавечер ще бъде заложен и пояса при най-леките – Брандън Морено и Дейвисън Фигерейдо ще изиграят своята трилогия.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".