Начало Бокс Крадци пратиха в болница бивш световен шампион по бокс
0

Крадци пратиха в болница бивш световен шампион по бокс

Крадци пратиха в болница бивш световен шампион по бокс
0

Бившият световен шампион по бокс в лека категория Робърт Ийстър-младши е бил прострелян три пъти от крадци. 31-годишният американец е в болница, където е претърпял операция, за да му бъдат извадени части от куршумите, влезли в организма му.

Според информацията отвъд океана, Ийстър е станал жертва на грабеж в родния му Толедо, Охайо. Той е бил нападнат от група крадци, които са опитали да му отнемат ценни вещи. След като бившият световен шампион на IBF е оказал съпротива, един от нападателите е извадил пистолет и го е прострелял.

В крайна сметка крадците са задигнали две златни верижки, три диамантени пръстена и телефона на боксьора. Добрата новина е, че той е в стабилно състояние и се очаква да успее да се справи с тежката ситуация. Ийстър дори е успял да напише: „Болката е неописуема“ в социалните мрежи.

Робърт спечели световната титла на IBF в лека категория през 2016-а, след като победи по точки Ричард Коми. Той успя да направи три защити на пояса, преди да отстъпи на Мики Гарсия през 2018-а в мач за обединение на титлата с тази на WBC.

Това е и единствената загуба до момента в кариерата на Ийстър, който има 23 победи и 1 равен. Последният му мач бе срещу Райън Мартин преди година, когато Робърт наложи волята си след 12 рунда.