Начало Бокс Красимир Инински: Поставихме едно много добро начало

Красимир Инински: Поставихме едно много добро начало

Красимир Инински: Поставихме едно много добро начало
0

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински поздрави боксьорите и техните щабове за представянето им на Европейските игри в Краков. Той пристигна специално за заключителните дни на шампионата, като подкрепи лично националите ни в хода на турнира.

„Доволен съм. Спечелихме четири медала, както и три квоти за Олимпийските игри в Париж. Поставихме едно много добро начало и продължаваме работа към следващите две световни квалификации, които ще се проведат догодина. Както мъжете, така и жените показаха хубав, качествен бокс. Факт е, че основните ни състезатели при мъжете загубиха много равностойни срещи от финалистите в техните категории. Не искам да акцентираме върху съдийството, не е то важното. Важна е играта. Гледаме към себе си и ще продължим да работим върху надграждането ни. Рами и Радо имат травми, които трябва да излекуват, отборът има нужда малко от почивка и след това започваме отново. Всички са много мотивирани, което ме радва. Светла има леко разочарование заради загубата на финала, но тя е максималист. Пожелах й, заедно със Станимира, догодина да ги прегърна като медалисти от Париж. Та са моите амазонки и имат пълната ни подкрепа“, каза Инински от Полша.

Шефът на БФ Бокс отчете и доброто класиране на националите ни. България зае четвърто място при медалистите и в отборното подреждане.

„Нашите боксьори, всеки един от тях, е в елита на европейския бокс. Вярвам, че догодина можем да спечелим поне още толкова квоти, колкото взехме сега. Както при жените, така и при мъжете. Отборите са ни млади, постоянно показват израстване, което само може да ме радва. Благодаря на целия екип за работата, всеотдайността и сплотеността, която имат. Гордея се с тях. Няма по-голямо удоволствие от това малка България да е в елита на Европа. От три златни медала на Европейските игри, два са на бокса, което също е атестат за свършената от нас, от екипа и от боксьорите работа. Дългогодишната ни стратегия дава резултати. Когато има търпение, работи се целенасочено, няма как да не се постигнат и успехи. На прав път сме и показаното на ринга доказва точно това“, допълни още Красимир Инински.