Начало Бокс Кристиян Николов и Ясен Радев с трезва оценка за нивото си
0

Кристиян Николов и Ясен Радев с трезва оценка за нивото си

Кристиян Николов и Ясен Радев с трезва оценка за нивото си
0

Кристиян Николов и Ясен Радев направиха много точна и трезва оценка за представянето си на Купа „Странджа“. Двамата спечелиха сребърни медали от 73-ото издание на турнира, който бе със „златен“ статут към Диамантената лига. Те ще участват и на Европейското първенство за мъже до 22 години, което ще се проведе в Пореч, Хърватия от 11 до 24 март.

Кристиян се би мъжки с много опитния и класен противник Одилжон Аслонов от Узбекистан, отстъпвайки с 1:4 гласа в категория до 80 кг.

Раздадох се на 100 процента на Купа „Странджа“. Очаквах да спечеля първото място, но явно преценката на съдиите е била друга. Съперникът ми беше по-голям от мен, с много опит и явно това също оказа влияние. Като цяло съм доволен от себе си, във всеки един мач се раздавах на 100 процента. Нямаше нито един слаб съперник, така че направих максималното към този момент“, каза Николов.

Той допълни, че се намира в добра форма и си постави високи цели за предстоящите турнири. „Има още грешки, които трябва да изчистя, за да съм още по-добър на двете Европейски първенства, които предстоят. Там целта е само една – златни медали и от двете“.

Ясен от своя страна получи аркада, заради която не успя да излезе на финала в категория до 54 килограма.

Чувствам се много добре. Смятам, че се представих силно на турнира, особено за възрастта, на която съм. Яд ме е, че не излязох на финала заради тази аркада, защото вярвам, че можех да спечеля мача или най-малкото да се представя достойно. Съжалявам за аркадата, но в нашия спорт се случва често“, каза Радев.

Младият талант очаква да повиши нивото си за следващите турнири. „Вярвам, че след това представяне, най-доброто за мен тепърва предстои. Смятам, че няма непобедими боксьори. Който излезе срещу мен съм готов да дам всичко от себе си“, уточни Радев и допълни, че конкуренцията с 6-кратния европейски шампион за мъже и младежи Даниел Асенов му помага за израстването.