Начало Бокс Търсят нов съперник на Джошуа
0

Търсят нов съперник на Джошуа

Търсят нов съперник на Джошуа
0

Антъни Джошуа може да се сдобие с нов съперник, докато чака развоя на събитията в Украйна. Британецът трябва да се изправи срещу Олександър Усик в реванш за световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO. Шампионът обаче се записа в армията на родината си и се включи във войната срещу руската инвазия.

На фона на тези събития, агентът на Ей Джей Еди Хърн заяви, че той е готов да чака колкото е необходимо и се надява Усик да остане жив и здрав, за да проведат реванша им. Но в същото време вече се обмисля опцията за междинен мач, който Джошуа да проведе, за да не стои твърде дълго време извън ринга.

Разбира се, Усик ще получи колкото време е необходимо, защото в момента той има много по-важни неща на главата. Нашите мисли са с него, семейството му и цяла Украйна. Джошуа е готов да чака, но също така обмисляме и какви са другите опции пред него“, коментира Хърн.

Той заяви, че времената са емоционални и сложни, но Ей Джей се нуждае от игрово време на ринга. „Няма да притискаме никого. Онова, което може да изискаме е, Джошуа да получи възможност да направи междинен мач, но без значение от изхода му, да остане първа опция за титлите на Олександър. Ще разговаряме и ще преценим как да процедираме“, коментира агентът на британеца.

Oleksandr Usyk of Ukraine, left, throws a punch at Anthony Joshua of Britain during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)