Начало Бокс Кубрат Пулев за двубоя с Федосов: Ще бъде интересно шоу

Кубрат Пулев за двубоя с Федосов: Ще бъде интересно шоу

Кубрат Пулев за двубоя с Федосов: Ще бъде интересно шоу
0

Бившият претендент за титлите в тежка категория в професионалния бокс Кубрат Пулев прикани всички българи в САЩ да го подкрепят на живо в предстоящата му битка. Най-добрият ни роден боксьор сред професионалистите бе категоричен, че двубоя му с Андрей Федосов на 14-и май ще бъде интересно шоу и ще бъде страхотна битка.

„Съперникът ми е много бързо и удря силно, но ще съм подготвен за него. Надявам се много българи да дойдат да гледат на живо, защото ще е интересно бойно шоу. Ще бъде страхотно”, каза българинът на пресконференция в Лос Анджелис, където ще се проведе и бойната галавечер на „Triller“, която Кубрат и брат му Тервел ще оглавят.

Битката с Федосов ще бъде своеобразно завръщане на Кубрат в бокса. В последната си среща той нокаутира живата легенда на UFC Франк Мир в първия рунд в двубой по специалните правила на „Тriad“. Българският колос в бокса заяви, че за битката с Федосов се готви също толкова сериозно, колкото и за Мир.

“Винаги се подготвям много сериозно за всичките си двубои и затова съм уверен, че ще победя. Няма значение дали е за мач в “Трилър” или за бокс“

Мениджърът на Кубрат, Ивайло Гоцев, също присъства на пресконференцията и заяви, че въпреки напредващата възраст на Пулев, нокаутьорът от София е в отлична форма. Гоцев допълни, че третия опит за превземане на върха в тежката категория ще бъде успешния за Кубрат. Боксовият мениджър определи следващото предизвикателство пред Пулев като двубой с равни шансове, който им дава възможността отново да се докажат срещу сериозно име.

35-годишният Андрей Федосов има 32 победи в 35 професионални срещи. В последната си битка през април, 2021-а, той нокаутира Мохамедрасул Маджидов в първия рунд.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".