Начало ММА Бърнс има две тайни оръжия в подготовката за двубоя с Чимаев
0

Бърнс има две тайни оръжия в подготовката за двубоя с Чимаев

Бърнс има две тайни оръжия в подготовката за двубоя с Чимаев
0

Бившият претендент за титлата при 77-килограмовите в UFC Жилберт „Дуриньо“ Бърнс сподели, че има две тайни оръжия, които му помагат в подготовката му за сблъсъка с Хамзат Чимаев, който трябва да се състои на 9-и април в Джаксънвил, Флорида.

Бърнс и Чимаев ще оглавят събитието UFC 273 в пет рундов двубой, а за подготовката си за този сблъсък „Дуриньо“ отново разчита на услугите на „Sanford MMA“. Освен с тренировки с редовните му спаринг партньори там, бразилецът разкри, че е наел и двама руски борци, които да му развият качествата в борбата.

„Наех двама много корави руснаци, които да ми помагат всеки ден с борбата. Те поискаха да запазя имената им в тайна и аз ще го направя, защото те ме научиха на много и промениха много неща в играта ми.“, разкрива Бърнс в подкаста Trocação Franca.

Само преди няколко дни бразилецът сподели, че очаква тежка битка в стойка и в партер с Чимаев, но все пак вижда себе си като победител от срещата. Ето какво още сподели за подобрената му борба Жилберт.

„Винаги съм харесвал влизания в краката и захвати около кръста. Руснаците имат различни детайли и уникални захвати. Човек би си мислил, че са супер силни, но не са. Техниката им е невероятна. Много са технични и са много по-напред от щатите в този аспект. Научих много по време на този лагерв атака и защита.

От 2021-а треньор по борба на „Sanford MMA“ е и руснакът Саид Сапаров, за когото Бърнс също споделя, че му е помогнал много в подготовката за двубоя с чеченския боец Хамзат Чимаев.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".