Начало Бокс Легенда заложи на Фюри, но предупреди: Усик е малък и пъргав

Легенда заложи на Фюри, но предупреди: Усик е малък и пъргав

Легенда заложи на Фюри, но предупреди: Усик е малък и пъргав
0

Легендарният британски боксьор Рики Хатън смята, че Тайсън Фюри (33-0-1, 24 КО) ще победи Олександър Усик (21-0, 14 КО), но подчерта, че това може да стане трудно, защото украинецът е „малък и пъргав“. Ветеранът не смята битката за „предопределена“ и няма да се изненада, ако украинецът надделее.

Възможната дата за мечтаната битка е 23 декември, но може да се проведе и през януари.

Бивш световен шампион не се съмнява, че Олександър Усик ще победи Тайсън Фюри

Усик е по-малък, но Тайсън трябва да се адаптира към това след битките с Уайт и Уайлдър„, каза Хатън, цитиран от Manchester Evening Standard. „Всички, с които Фюри се е бил напоследък, са големи мъже. И изведнъж ще има по-малък, по-бърз противник. Усик вероятно ще създаде проблеми, с които Тайсън не е свикнал през последните четири или пет години„.

Бивш шампион съветва Усик за боя с Фюри: Тренирай, като Холифийлд

Въпреки всичко това Хатън залага на победа на Фюри. „Разликата в размера ще създаде проблеми на Усик. Необходим е смел човек, за да се изправи срещу Тайсън, предвид всичките му предимства„.

Хатън вярва, че битката с Усик ще бъде „последния щрих“ към наследството на Фюри. Победителят ще стане първият безспорен шампион в тежка категория след Ленъкс Люис през 1999 г. и първият в ерата на четири титли.