Начало Бокс Мачът с Уайт ще направи Фюри неимоверно по-богат
0

Мачът с Уайт ще направи Фюри неимоверно по-богат

Мачът с Уайт ще направи Фюри неимоверно по-богат
0

Тайсън Фюри (31-0-1) ще прибави сума, равняваща се на 60 процента от настоящото му финансово състояние, от двубоя с Дилиън Уайт (28-2). „Краля на циганите“ ще се изправи срещу „Крадеца на трупове“ през пролетта на тази година.

От лагерите на двамата не успяха да се разберат за разпределението на сумата и това доведе до провеждането на търг. Той бе спечелен от „Топ Ранг“ и Фюри срещу сумата от 41 милиона долара. От тях 4.1 са гарантирани за победителя. От оставащите 37 пък Тайсън ще прибере 80 процента (около 29.5), а 20% (7.5) са за Уайт.

Британските медии анализират, че въпросните 29.5 милиона долара, гарантирани за Фюри, се равняват на 60 процента от настоящата му банкова сметка. Цифрите показват, че той е заработил в кариерата си около 40 милиона паунда, основната част от които след третия мач с Дионтей Уайлдър. Още 25 милиона британски лири ще бъдат преведени на „Краля на циганите“ след двубоя с Уайт и така той ще разполага с около 65 милиона!

За сравнение ситуацията с претендента е доста по-различна. Битката с Фюри ще генерира най-солидния приход в кариерата му. Досега Дилиън не е изкарвал сума, в порядъка на около 7.5 милиона долара от един мач. Всъщност, общото му състояние се начислява на по-малко от тази цифра от всичките му срещи, взети заедно. Запознати твърдят, че става въпрос за около 5 милиона долара.

Фюри и Уайт бяха в доста близки отношения в началния етап на кариерите си, но ситуацията вече е доста различна