Начало Бокс Майкъл Бъфър недоумява защо Хелениус ще се бие за титла

Майкъл Бъфър недоумява защо Хелениус ще се бие за титла

Майкъл Бъфър недоумява защо Хелениус ще се бие за титла
0

Легендарният боксов диктор Майкъл Бъфър е изумен от факта, че Роберт Хелениус вече е претендент №1 на WBA. Световната боксова организация определи скандинавецът и Адам Ковнацки да участват в елиминатор.

Двуметровият боец изненада сочения за фаворит Ковнацки и си спечели шанс за мач с Антъни Джошуа.

„Харесва ми как миналата нощ е имало елиминатор за титлата на WBA“, Бъфър започна публикацията си в Twitter.

„Ковнацки беше №4, а Хелениус №7 в ранглистата на организацията. Щом 3% от приходите отиват за WBA за какво става въпрос? Хелениус сега прескача ли Усик, Уайлдър, Браян и Чар? Трябваше да го знаем ПРЕДИ битката“, негодува легендарният диктор.

Профилът му в социалната мрежа е следен от десетки хиляди и се очаква изказването му да добие широк отзвук. Действително скандинавецът не фигурира дори в топ 15 на останалите реномирани боксови организации.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.