Начало Бокс Макабу защити пояса и отправи люта закана към Канело (ВИДЕО)
0

Макабу защити пояса и отправи люта закана към Канело (ВИДЕО)

Макабу защити пояса и отправи люта закана към Канело (ВИДЕО)
0

Илунга Макабу защити световната си титла на WBC в полутежка категория. 34-годишният конгоанец постигна 29-ата си победа в 31 мача, след като се наложи по точки над Табисо Мчуну (23-6) на галавечрта в Охайо, промотирана от легендата Дон Кинг.

Двубоят премина равностойно, като двамата си поделиха надмощието. Това доведе и до логично съдийско решение, което дойде при 2:1 гласа (116-112, 113-115, 115-113). Победата бе от огромно значение за Макабу, защото сега той ще може официално да поиска битката с Канело Алварес.

Конгоанецът и суперзвездата от супер средна категория вече проведоха обща пресконференция през миналата година. Тогава мексиканецът обяви, че ще прескочи две дивизии, за да спечели титлата на WBC. За да се стигне до въпросния мач обаче, Макабу трябваше да изпълни едно условие – да победи Мчуну.

И след като той го направи, шампионът в полутежка отправи люта закана към Канело. „Не излязох в този мач, за да търся нокаут. Излязох, за да покажа, че мога да боксирам. Защото това ми предстои да направя срещу Канело. И аз ще го надиграя, по неговите правила. Идвам за теб, Канело. Идвам, за да те спра и ще го направя по доста убедителен начин“, обяви шампионът от Конго.

Очаква се отговорът на Канело. Идеята е той да се изправи срещу Макабу на 5 май в Лас Вегас, но тепърва предстои да се стигне до някакво споразумение.