Начало Бокс Мейуедър и Канело с престижни награди

Мейуедър и Канело с престижни награди

Мейуедър и Канело с престижни награди
0

Боксовите суперзвезди Флойд Мейуедър и Саул „Канело“ Алварез получиха награди от „Асоциацията на боксовите писатели в САЩ“ (BWAA). „Money“ бе удостоен с призванието „Боец на десетилетието“, а бившият му опонент с титлата „Най-добър за 2019 г.“.

„Ако имаше някакво съмнение кой е лицето на бокса през 2019-та, то вече няма. 29-годишният Алварез победи двама класни опоненти и обедини титлите в средна категория през май. След това се качи две дивизии нагоре и приключи Сергей Ковальов през ноември в битка за пояса в полусредна категория“, написаха от BWWA.

Това е първа награда за мексиканеца от тази организация. Медийните гиганти ESPN, „Ring“ и „Sports Illustrated“ също избраха нокаутьора за най-добър през миналата година. Последният мексиканец, който бе удостоен с това призвание бе Хулио Сезар Чавез през 1987 година.

Логично главният треньор на Алварез, Еди Рейносо, също бе награден от BWWA. Той получи приза за най-добър треньор.

Наградата за най-добър на ринга през последните десет години заслужено отива при Мейуедър. Легендарният боец от Мичиган държи десет победи през последните десет години над имена като Шейн Мосли, Мигел Кото, Маркос Майдана, Мани Пакиао, Канело Алварез и други. 

„Благодаря на BWWA, че гласуваха за мен. За мен е чест, че съм удостоен от медия, която е отразявала цялата ми кариера. Боксът е част от живота ми от 2-годишен. Тренирах здраво и си свършвах работата успешно всеки път“, написа Мейуедър.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".