Начало Бокс На живо: Антъни Джошуа – Кубрат Пулев (Рунд по рунд)

На живо: Антъни Джошуа – Кубрат Пулев (Рунд по рунд)

На живо: Антъни Джошуа – Кубрат Пулев (Рунд по рунд)
0

Най-чаканият спортен момент за България през 2020 г. е тук!

След малко Кубрат Пулев ще се изправи срещу британеца Антъни Джошуа в спор за трите световни титли на WBA, WBO и IBF в тежка категория.

Мачът трябваше да се проведе още през лятото, но коронавирус пандемията отложи срещата чак за декември. Въпреки всичко, този миг настъпи.

Dave Thompson/Matchroom Boxing

В петък Джошуа и Кубрат преминаха задължителния кантар, като шампионът закотви везната на 109.2 кг, докато българинът тежеше 108.7 кг.

Срещата е насрочена за 12 рунда по три минути. Третия човек на ринга е Деон Дуарте от Южна Африка.

Mark Robinson/ Matchroom Boxing

Звездно присъствие в Лондон. Бившият световен шампион в 5 различни категории – Флойд Мейуедър, ще наблюдава сблъсъка между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев на живо.

Шампион и претендент са на ринга на метри един от друг!

Рунд 1

Спокойно начало на срещата, двамата се опознават. Кубрат търси да пласира ляв прав, Джошуа пази дистанция. Британецът нанесе няколко добри леви прави в главата на Пулев, но нашенецът не е притеснен сериозно до този момент.

Рунд 2

Джошуа продължава да се движи по периферията на ринга, бърза размяна на удари в тялото. Първа по-сериозна атака на шампиона, който вкара няколко крошета в главата на Пулев. Британецът завърши по-добре втората част, засега Кубрат не успява да установи левия си прав, който го изведе до позицията на задължителен претендент.

Рунд 3

Няколко клинча в първата минута на този рунд, Джошуа продължава да контролира дистанцията с ляв прав. Джошуа намери Пулев с няколко перфектни крошета, които разтъсиха сериозно нашия боксьор. Втори нокдаун на сметката на Джошуа в рамките на минута.

Рунд 4

Шампионът набира сила, пласира няколко силни леви прави и десен в главата на Кубрат. Пулев кърви от задната част на главата. Джошуа махна крака от газта в последната минута, няколко клинча, които неизменно свършват с непозволен удар в тила на опонента.

Рунд 5

Българинът не се предава и кара Джошуа отново да играе от заден крак. Това обаче не изглежда да е проблем за шампиона, който продължава да използва прекрасно левия си прав. Нашият боксьор инкасира силен десен право в челюстта, но съумя да остане на крака.

Рунд 6

Добра защита и предимство в разтега са достатъчни за Джошуа, за да обезвреди напълно дясната ръка на Пулев. Размени на леви прави, клинчовете зачестиха.

Рунд 7

Двамата главни герои скъсяват дистанцията и влизат на размени, отново получават предупреждения от рефера за непозволени удари зад тила. Англичанинът продължава да разчита на левия си прав и на чудесните си контра атаки. Джошуа пласира три поредни къси десни ъперкъти в главата на Кубрат, който отговори с единичен ъперкът. Претендентът пласира рядък десен прав за край на рунда.

Рунд 8

Деон Дуарте отново бе принуден да прави забележки за закъснели и непозволени удари. Британецът се придържа към плана си да атакува по-селектирано и да не хаби енергия напразно.

Рунд 9

Кубрат тръгна в нападение, но бе засечен от пореден прекрасен ляв прав. Последваха нови четири ъперкъта, които разклатиха Пулев. Всичко за българина приключи след брутален десен прав в главата, от който Пулев не успя да се изправи. Победа за шампиона чрез нокаут в деветия рунд.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.