Начало Бокс Напрежение между Джошуа и Ленъкс Люис
0

Напрежение между Джошуа и Ленъкс Люис

Напрежение между Джошуа и Ленъкс Люис
0

Бившият неоспорим световен шампион в тежка категория по бокс Ленъкс Люис е „разочарован“ от Антъни Джошуа, който го обяви за „клоун“, когото не уважава.

След като Ей Джей изненадващо загуби титлите си от Анди Руис на 1 юни, Люис изрази съмнение, че сънародникът му не е бил достатъчно добре подготвен и може би треньорът му Роб Макракън няма необходимите качества да го направи абсолютен господар на категорията. „Ленъкс е клоун. Изобщо не го уважавам. Двамата с него сме замесени от съвсем различно тесто“, каза Джошуа пред „Скай“. Той добави още, че е предпочел „да се наслаждава и уважава“ новото поколение боксьор, докато „Ленъкс не е такъв“. Преди да загуби титлите си от Руис, Ей Джей така и не успя да се разбере за мач с Дионтей Уайлдър, който да определи неоспоримия световен шампион, като пред „Скай“ каза, че тази титла вече не го „тревожи“.

Ленкъс Люис не забави контраатаката си и използва точно тази фраза, за да се заяде с Джошуа. „Прав е! Не сме замесени от едно и също тесто. Неоспорим шампион не беше нещо, за което да се „тревожа“. Беше нещо, което преследвах докато не го постигнах! Разочарован съм от думите на Ей Джей, но разбирам, че този „завистлив“ подтекст се появи едва след като го критикувах за преговорите с Уайлдър. И изведнъж станах хейтър. Замислете се, кой печели от такива елементарни изказвания? Не е Ей Джей. Не съм и аз“, каза 53-годишният бивш шампион.

Докато двамата британци изясняват позициите си, Анди Руис реши да се позабавлява на техен гръб. Той използва профила си в Twitter, за да вземе страната на Люис в спора.