Начало Бокс Наш боксьор срещу спаринг партньор на Джошуа и Дюбоа на гала в Англия

Наш боксьор срещу спаринг партньор на Джошуа и Дюбоа на гала в Англия

Наш боксьор срещу спаринг партньор на Джошуа и Дюбоа на гала в Англия
0

Българският боксьор Младен Манев-Нинджата се завръща на ринга тази събота, 15-ти май. Боецът от Градешница ще вземе участие в голяма галавечер в Манчестър. Още по-любопитно е името на неговия съперник. Манев ще се изправи срещу една от големите надежди на британския бокс в тежка категория Соломон Дейкръс.

27-годишният Дейкръс ще направи своя професионален дебют. Той е печелил международни турнири при аматьорите. 196-сантиметровият англичанин има две загуби от Петър Белберов, но стана много популярен сред британските медии като спаринг партньор на Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа.

Нинджата имаше насрочен мач в Англия през месец март тази година. Той бе включен в програмата на голямата боксова галавечер в Лондон, организирана от Франк Уорън, а негов съперник трябваше да бъде непобеденият британски талант Дейвид Аделей. Българинът дале два положителни теста за COVID-19 при пристигането си в Англия и се наложи да бъде карантиниран в местен хотел за 2 седмици.

Манев вече е на Острова и е много надъхан за предстоящата битка.

„Впечатлен съм от организацията и обстановката преди срещата. Имам голямо желание да се представя силно“, заяви Манев, който е представляван от „Алексеев Боксинг Промоушънс“.

В ъгъла на Нинджата ще бъде най-добрият български кътмен Евгени Василев. Срещата ще бъде в шест рунда.