Начало Бокс Нгану? Джошуа е готов да смени Фюри или Усик

Нгану? Джошуа е готов да смени Фюри или Усик

Нгану? Джошуа е готов да смени Фюри или Усик
0

Ушите на Антъни Джошуа трябва да са горели, когато беше обявена новата дата за двубоя Тайсън Фюри срещу Олександър Усик.

Миналата седмица безспорният сблъсък за световната титла в тежка категория беше отложен от 17 февруари за 18 май поради аркада на Циганския крал, получена по време на спаринг. В рамките на 24 часа след излизането на новината за отлагането на двубоя беше потвърдена нова дата.

Фюри: Няма да ходя никъде! Ще се бия с Усик, Джошуа и Нгану

Тя беше обявена от председателят на Генералната дирекция по развлекателни въпроси в Саудитска Арабия Турки Ал аш-Шейх това в съвместно предаване на живо с Фюри и Усик. По време на стрийма той също разкри какво ще се случи, ако някой от двамата не се бие на новата дата. Първо, Турки Ал аш-Шейх каза, че, ако някой се оттегли, ще претърпят загуби от 10 милиона долара.

Заплашват Фюри и Усик с глоба от 10 млн. долара

Той добави, че ако Фюри се оттегли, Усик ще се изправи срещу опонент по свой избор на 18 май. Ако пък Усик се оттегли, той иска да организира „Битката на Британия“ на 18 май, Фюри срещу Джошуа. Но на 8 март Джошуа трябва да се изправи срещу Франсис Нгану и според мнозина Ей Джей няма да има време за подготовка.

Въпреки това неговият промоутър Еди Хърн каза пред talkSPORT Fight Night: „Ние ще бъдем готови. Удивителното е, че Антъни ще се боксира четири пъти за 11 месеца, което беше брилянтно за него. Това е толкова освежаващо за кариерата му след толкова дълга почивка през COVID и справяне с големи битки и задължителни защити. Той ще има нужда от почивка в даден момент, но ако се справи добре с Нгану и се появи тази възможност, мисля, че ще е готов да се бие с Фюри или Усик„, каза Хърн.