Начало Бокс Нови дати за квалификациите по бокс за Токио

Нови дати за квалификациите по бокс за Токио

Нови дати за квалификациите по бокс за Токио
0

Оставащите три квалификационни турнира по бокс за Олимпийските игри догодина ще бъдат отложени за по-късен период.

Това стана ясно от доклад на Боксовата работна група към Международния Олимпийски Комитет, която е заета с организирането на турнира в Токио. Причина за отлагането е коронавирус пандемията и рестрикциите, които редица европейски и световни държави са въвели с цел намаляване на заразените.

Първоначално планът бе оставащите квалификационни турнири да се проведат в началото на 2021-ва, но сега ще трябва да бъдат изместени с няколко месеца.

Embed from Getty Images

Европейските квалификации, които са частично започнати, ще се проведат през април и май. За май месец са и надеждите на МОК свързани с квалификациите на Северна и Южна Америка, докато последният световен квалификационен турнир е гласен за юни.

„Точните дати и местоположения ще бъдат потвърдени на по-късен етап“, заявиха от Боксовата работна група.

„Следим обстановката в света и последиците от коронавирус пандемията. Надяваме се да можем да обявим всички детайли поне три месеца преди началото на квалификационните събития“.

Европейските квалификации бяха насрочени за март 2020-та в Лондон, но само няколко дни след старта им те бяха прекратени. Американските квалификации пък бяха насрочени за Буенос Айрес, докато последните световни пресявки трябваше да се проведат в Париж.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.