Начало Бокс Обявяват сблъсъка Паркър – Джойс

Обявяват сблъсъка Паркър – Джойс

Обявяват сблъсъка Паркър – Джойс
0

Сблъсъкът между Джо Джойс и Джоузеф Паркър в тежка категория на професионалния бокс ще бъде обявен днес в родния град на Джойс – Лондон! Това разкриха от „BoxingScene.com“.

Ясна е и датата на сблъсъка – 24 септември, но локацията все още не е избрана, но се предполага, че ще бъде във Великобритания!

Техният 12-рундов сблъсък в тежка категория ще оглави платено шоу на „BT Sport Box Office“ в Обединеното кралство и Ирландия.

Организаторите правят всичко възможно сблъсъкът да се предава и в САЩ и по-точно от „ESPN+“, но все още не е сключена сделка за правата за излъчване отвъд Океана. Майк Копинджър от „ESPN.com“ беше първият, който съобщи в сряда, че е сключена сделка за двубоя Джойс-Паркър.

Франк Уорън, промоутърът на Джойс, застана между Джойс и Паркър и обяви, че двамата ще се бият „някъде през юли“ , но това не се случи.

Джоузеф Паркър е бивш световен шампион на WBO. Той има баланс от 31 успеха (21 с нокаут) и 2 поражения (от Антъни Джошуа и Дилиън Уайт). През миналата година той надделя последователно над своя сънародник Жуниор Фа в края на февруари, над Дерек Чисора през май и отново над Чисора на 18 декември в Манчестър, Великобритания.

Джойс, от своя страна, няма загуба на професионалния боксов ринг. 36-годишният английски боксьор е с баланс от 14 победи в 14 срещи (13 с нокаут). В предпоследния си сблъсък, Джойс нокаутира Карлос Такам на боксова гала, състояла се на „Уембли Арена“ на 24 юли 2021 година, а преди няколко дни регистрира и първи успех за 2022 година – нокаут в четвъртия рунд срещу Кристиан Хамер. Джойс е и сребърен медалист от Игрите в Рио де Жанейро, провели се през 2016 година.