Начало Бокс Паркър свали Чисора три пъти, британецът оцеля (ВИДЕО)

Паркър свали Чисора три пъти, британецът оцеля (ВИДЕО)

Паркър свали Чисора три пъти, британецът оцеля (ВИДЕО)
0

Джоузеф Паркър надделя над Дерек Чисора в двубой реванш в Манчестър по-рано днес. Съдиите край ринга отсъдиха победата за новозеландеца с резултат 114-112, 115-111 и 115-110 след дванайсет рунда оспорвана битка.

Бившият претендент за световна титла Дерек Чисора падна в нокдаун три пъти, но въпреки това игра докрай и се представи повече от достойно. Всеки път, в който англичанинът бе разклатен, той опираше гръб то въжета и приканваше Паркър, но последният знаеше, че това е „капан“.

Той е един корав боец. Наистина, това беше добро продължение на първата ни битка. Той не спря да атакува до края. Чувствах се по-добре в този двубой. Знаех, че трябва да започна силно от началото. Следвах плана си до колкото мога, но както виждате, трябва да подобря някои неща в играта си„, заяви Паркър непосредствено след битката.

„Беше брилянтен двубой. Дерек Чисора не е човек. Не знам как тази битка стигна до последния рунд! Това е огромна победа за Паркър. Чисора просто не се отказва. Това е най-коравият спорт в света и тези двамата наистина заслужават уважение“, заяви боксовият промоутър Еди Хърн след края на срещата.

Хърн добави, че Паркър иска още един опит да спечели световна титла, но ще трябва да се нареди на опашката.

„Може би елиминационен двубой с Филип Хргович за титлата на IBF. Кариерата на Паркър е в разцвета си. Това беше брилянтен край на 2021″, допълни боксовият специалист.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".