Начало Бокс Организират турнир за следващ съперник на Канело
0

Организират турнир за следващ съперник на Канело

Организират турнир за следващ съперник на Канело
0

Всички искат да се изправят срещу Канело. В такъв случай, идеята за провеждане на елиминационен турнир, не изглежда никак лоша“. Това заяви президентът на WBC Маурисио Сюейман.

В момента световният шампион в супер средна категория е най-желаният за съперник боксьор на планетата. Това е така, тъй като мач срещу мексиканската суперзвезда носи огромни приходи.

Алварес доминира на ринга осезателно от 2013 година насам, като той самият също търси различни предизвикателства. За целта на 7 май ще боксира с Дмитрий Бивол за титлата на руснака в лека тежка категория във версия WBA.

Мач с Алварес може да осигури човек за цял живот. В момента ми се струва, че на първа линия за двубой с него е Бенавидес (Давид). Той е млад, има какво да предостави и е атрактивен за зрителите“, коментира Сюлейман.

По думите му, Канело има запълнен график за тази година, но за следващата ситуацията ще е различна. „Имаме доста имена, които чакат. Това ни дава опции да мислим извън кутията. Един турнир, в който победителят да получи шанс за всички пояси на Канело, звучи доста добре и не го изключвам като опция“, каза още шефът на WBC.

Давид Бенавидес