Начало Бокс Канело напред с $40 милиона от PPV
0

Канело напред с $40 милиона от PPV

Канело напред с $40 милиона от PPV
0

Канело Алварес (57-1-2) е забогатял с поне 40 милиона долара от платените канали (PPV) само в САЩ за двубоя с Кейлъб Плант (21-1). 31-годишният мексиканец нокаутира в 11-ия рунд шампиона на IBF и така прибави пояса към своята колекция на WBA, WBO и WBC в супер средна категория. С успеха той стана първият абсолютен световен шампион в тази дивизия в историята.

Според информациите от САЩ, срещата в Лас Вегас е докарала приходи от PPV в размер на 50 милиона долара, като парите са само за платено излъчване на територията на страната. От тях 80 процента отиват в полза на Канело и 20 за Плант. Това означава, че мексиканецът е заработил 40 милиона долара, а вече бившият шампион е прибрал 10.

Отделно от това, Алварес ще получи приходи и за платеното излъчване в родината си, както и от спонсори, заедно с процент от приходите от билети. Очакванията са сумата от продадени входни талони да е в размер на 20 милиона долара, което означава, че Канело почти сигурно ще увеличи двойно хонорара си от сблъсъка през изминалия уикенд.