Начало Бокс Оскар де ла Оя – Злато, латино музика и мрежести чорапи (Част 1)

Оскар де ла Оя – Злато, латино музика и мрежести чорапи (Част 1)

Оскар де ла Оя – Злато, латино музика и мрежести чорапи (Част 1)
0

Животът на Оскар де ла Оя е изпълнен с низова и върхове извън и на ринга. ММА босът Дейна Уайт го определя като „един от най-странните пичове, които някога са ходили по планетата Земя“.

И не е много далеч от истината.

Блясъкът от олимпийската титла през 1992 в Барселона го поставя в светлините на прожекторите. По това време Де ла Оя е на 19 години и може да се похвали с впечатляваща статистика при аматьорите – 234 победи и само 6 загуби.

Започва да печели мач след мач при професионалистите и скоро лицето му изгрява на първа страница в повечето американски ежедневници.

Ражда се митът за „Златното момче“.

Приключва професионалния си път с 39 победи в 45 битки, които му носят над 600 милиона долара. До тук за успехите му на ринга… които са непрестанно съпътствани от неволи и странности. Достойни за холивудски сериал.

Около 2000-та година Оскар се забърква в огромен скандал. Решава да запише солов албум с латино хитове. Лепва своя снимка на постера, кръщава го… „Оскар де ла Оя“. Оригиналното име за музикална компилация и „певецът“ са поканени на латино „Грами“ церемония в Лос Анджелис. Произведението получава номинация!

По това време боксьорът е женен за бившата Мис САЩ Шана Моуклър, от която има дъщеричка. Вместо с нея обаче Оскар се появява на церемонията с новата си изгора (и настояща) – Майли Коретие.

Моуклър набързо приключва брака и боксьорът плаща около 50 милиона щатски долара при развода.

През 1998 година се забърква в скандал с изнасилено 15-годишно момиче. Властите в Мексико не успяват да съберат достатъчно доказателства и делото приключва през 2001.

Скандал след скандал – Де ла Оая излиза на първа страница на всички таблоиди, този път с „кросдрес“ снимки. Жена на име Мила Дравнел публикува негови меко казано скандални фотографии в жълто издание.

Оскар лъсва облечен като евтина жрица на любовта.

Популярният боксьор мигновено отрича автентичността им, но декада по-късно все пак си признава, че на снимките е той. Навярно родителите му не са останали доволни при вида на големия шампион… в мрежести чорапи.

Следва продължение.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.