Начало Бокс Паркър и Джойс в един глас: Усик
0

Паркър и Джойс в един глас: Усик

Паркър и Джойс в един глас: Усик
0

Джоузеф Паркър и Джо Джойс може и да си размениха остри реплики и закани, но показаха, че поне по една тема са на едно мнение. А именно – победителят от реванша между Олександър Усик и Антъни Джошуа. Те бяха помолени да коментират предстоящата битка на 20 август в Саудитска Арабия, тъй като са имали вземане даване с украинеца и британеца през годините.

Паркър загуби световната си титла на WBO именно от Ей Джей през 2018-а, като това бе първото поражение в кариерата на новозеландеца. Мачът бе чакан с голям интерес, но не предложи много екшън. Джоузеф така и не намери скорост, за да затрудни Джошуа, който взе победата по точки, без да бъде особено затруднен.

Не съм сигурен какво прави Джошуа с новия си тим на тренировки. Надявам се, че ще покаже по-добра своя светлина и ще демонстрира нещо различно. Но ако трябва да избирам, то заемам страната на Усик“, сподели Паркър.

Джойс от своя страна е боксирал с украинеца преди близо 10 години. Двамата имат мач в Световните серии при аматьорите през 2013-а, като украинецът, наскоро станал Олимпийски шампион, постига убедителен успех.

Усик вече го би веднъж. Така че това просто може да бъде едно повторение, като има и увереността, че го е правил. Въпросът е как Джошуа ще подходи. Той има шансът на удряча, защото притежава мощ, но ако е само това, без уменията да стигне до Усик, няма шанс. Очаквам Олександър отново да спечели“, каза Джо.

Джойс и Паркър ще боксират на 24 септември в Манчестър. Победителят ще получи званието Официален претендент на WBO, което ще му даде възможност да поиска битка с носителя на пояса. Дали това ще бъде Усик или Джошуа, ще разберем съвсем скоро.