Начало Бокс Победа и загуба за българските боксьори в Бар
0

Победа и загуба за българските боксьори в Бар

Победа и загуба за българските боксьори в Бар
0

Уилям Чолов се класира за полуфиналите на международния турнир по бокс за младежи и девойки „Адриатическа перла” в Бар, Черна гора. Големият ни талант постигна успех над силния украинец Илия Тохобирский. Мачът премина оспорвано, но българинът нанесе по-точните и силни удари, което му донесе и победата. В събота Чолов ще мери сили за място на финал срещу Даниел Коняшов (Рус).

Благовеста Георгиева допусна поражение в първия си мач. Нейната среща в категория до 51 килограма с Наорем Бабирожисана бе прекратена в средата на първия рунд, а за победител бе посочена представителката на Индия.

До края на турнира ще видим още трима българи. Европейският шампион Ясен Радев (52 кг) ще играе директно на полуфинал с представителя на Украйна Руслан Цикало на 20 февруари. В същия ден своето участие ще стартира и Златин Илчев (+91 кг), който чака на полуфинал Иван Онишченко (Рус) или Жахонигир Закиров (Укр). Тала Хабас (54 кг) пък се класира директно за финал и в неделя ще мери сили с Неха (Инд) или Клаудие Тотова (Чех).