Начало Бокс Промоутърът на Ото Валин: Той може да накаутира Анди Руис

Промоутърът на Ото Валин: Той може да накаутира Анди Руис

Промоутърът на Ото Валин: Той може да накаутира Анди Руис
0

Дмитрий Салита, който е промоутър на Ото Валин, разкри, че неговият боксьор има необходимите умения, за да нокаутира бившия световен шампион Анди Руис-младши.

Начина по-който Валин победи Бризийл показва колко много се е подобрил след битката с Фюри. Сигурен съм, че неговата физика, умения и преданост към професията му карат бойците от световна класа да се замислят два пъти дали да споделят ринга с него“, разкри Салита в интервю за „SKY Sports

В последния си сблъсък на ринга Валин записа категоричен успех над Доминик Бризийл с категорично съдийско решение (116-112, 117-111 и 118-110) в двубой, провел се в „Сън казино“, Кънектикът.

Ото и Анди дадоха най-сериозното предизвикателство на двама от настоящите световни шампиони в тежка категория. Затова за тях има смисъл да се бият, особено ако Тайсън Фюри се бие с Антъни Джошуа за безспорната световна титла.

Определено Валин може да нокаутира Руис. Вярвам, че той притежава уменията, силата и физиката, за да го направи“, добави мениджърът.

Валин се намира на 16 място в авторитетната ранглиста на боксовия сайт boxrec.com. 30-годишният швед има общ баланс от 22 победи (14 с нокаут) и 1 загуба (от Тайсън Фюри).

Анди Руис-младши има общ баланс от 34 победи, 22 от които с нокаут, и 2 загуби (от Антъни Джошуа и Джойзеф Паркър) в своята професионална боксова кариера. Той се намира на 10 позиция при най-тежките в ранглистата на „Boxrec“.

Mексиканецът с американски паспорт се завърна на победния ринг след около година и половина отсъствие, побеждавайки Крис Ареола с решение в сблъсък, провел се на 1 май в Карсън, Калифорния.